fbpx

Tot ceea ce nu stiai despre Lacurile acrilice si Lacurile alchidice pentru lemn

Sa spunem ca ai gasit o masuta veche de cafea, in stare perfecta, pe care iti doresti sa o reconditionezi sau poate ti-ai pus in gand sa aplici un strat nou de lac pe usile exterioare ale casei. Intrebarea care apare in urma acestor decizii este: ce sa aleg, Lac acrilic sau Lac alchidic pentru lemn? Daca te afli in impas, te invitam sa citesti articolul de astazi de la Casa Lebada, despre tipurile de Lacuri pentru lemn si diferentele dintre acestea.

Lacul acrilic pentru lemn

Lacul acrilic pentru lemn este un produs profesional, constand intr-un amestec pe baza de rasini acrilice. In compozitie se mai gasesc pigmenti transparenti, aditivi de finisare si apa. Acesta poate fi utilizat pentru vopsirea si decorarea materialelor din lemn, atat la interior, cat si la exterior. Lacul acrilic are un finisaj usor lucios, spre natural si este mai rezistent la intemperii, absorbindu-se usor in suprafata (4 ore, in comparatie cu 9-12 ore, la cel alchidic).

De ce sa optezi pentru Lacul acrilic pentru lemn

Lacul acrilic pentru lemn aduce numeroase beneficii si proprietati lemnului, precum:

  • Protejeaza lemnul impotriva fungilor, ciupercii albastre sau actiunii algelor
  • Asigura protectie impotriva atacului insectelor
  • Ofera suport si rezistenta impotriva razelor UV
  • Formeaza pelicule lucioase, colorate, rezistente si aderente la suport
  • Are efect de hidrofobizare si protejeaza lemnul impotriva umiditatii

Cum utilizezi Lacul acrilic

Pentru a utiliza Lacul acrilic, este nevoie sa pregatesti suprafata in prealabil. Curata murdaria si praful, slefuieste cu hartie abraziva cu granulatie fina, de-a lungul fibrelor, iar apoi desprafuieste si grunduieste daca este nevoie. Lacul acrilic se aplica la temperaturi de 15-30 grade Celsius, in doua sau trei straturi. Intre aplicari este necesar un interval de minimum 12 ore.

Lacul Alchidic pentru lemn

Lacul alchidic pentru lemn este un amestec bazat pe rasini alchidice cu uscare oxidativa, sicativi, solventi organici, pigmenti transparenti si aditivi de finisare. Acesta este recomandat pentru protejarea lemnului la inteior si pastrarea calitatilor estetice ale acestuia. Lacul alchidic este foarte lucios in finisaj, fiind recomandat suprafetelor care au nevoie de o protectie mai mare.

De ce sa optezi pentru Lacul alchidic pentru lemn

Lacul alchidic pentru lemn este benefic pentru lemn, avand urmatoarele proprietati:

  • Formeaza pelicule lucioase, colorate si aderente la suport
  • Confera suport si rezistenta impotriva razelor UV
  • Protejeaza impotriva algelor, fungilor si ciupercii albastre·         Protejeaza impotriva insectelor

Cum utilizezi Lacul alchidic

Pregateste in prealabil suprafata din lemn, curatand-o de murdarie, grasime sau praf. Slefuieste cu hartie abraziva cu granulatie medie, de-a lungul fibrelor. Se desprafuieste apoi suprafata si se grunduieste cu grund alchidic de impregnare in 1 – 2 straturi. Lacul alchidic se aplica la temperaturi de 15 – 30 de grade Celsius, cu un interval de aplicare de minimum 12 ore la 20 de grade Celsius.

Conditii de pastrare

Ambele produse necesita o ambalare in cutii metalice inchise etans si o depozitare in spatii uscate, sigure, ferite de surse de foc, radiatii solare sau intemperii, la temperaturi intre 5 si 25 de grade Celsius. Valabilitatea produselor este de 24 sau de 36 de luni in ambalajul orginal, inchis etans.

Lacurile acrilice si cele alchidice nu se combina, ceea ce inseamna ca daca suprafata a fost vopsita in prealabil cu Lac alchidic, se recomanda utilizarea aceluiasi produs. Pe suprafetele virgine se recomanda utilizarea unui Lac acrilic, fiind mai prietenos cu mediul. Pentru adaposturile de animale sau industria apiculturii este recomandata utilizarea Lacurilor acrilice, care nu au solventi in compozitie, deci nu influenteaza suprafetele prin miros.

Detii obiecte, mobilier sau suprafete din lemne care necesita o transformare sau o reconditionare? Apeleaza cu incredere la Lacul acrilic pentru lemn sau la Lacul alchidic pentru lemn, de la Casa Lebada. Intra pe site si comanda ceea ce ai nevoie!

Desfasoara curatenia de primavara, alaturi de Casa Lebada
Ce inseamana laboratorul unei fabrici?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MENIU

Cosul meu

Inchide

Avantajele unui cont

Discounturi la multe produse Fidelizarea clientului functie de numarul de comenzi Invitati la evenimentele noastre Mostre cadou Sfaturi Transport gratuit la comenzi de peste 200 RON Esti primul care va afla de reducerile din magazinul nostru

Cont nou

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Ai un cont existent?

Quickview

Close

Categories

Mai multe