fbpx

Tot ce nu stiai despre dezinfectantul de maini

Situatia crizei actuale a determinat ca in ultimele luni, stocurile la dezinfectantii si igienizantii pentru maini sa fie constant epuizate. Producatorii au fost depasiti de valul urias de comenzi, iar productia nu a putut face fata cererii.

Ce stii despre dezinfectant? Stii cum actioneaza, cand si cum trebuie sa il folosesti si cat de eficient este acesta impotriva virusilor si bacteriilor? Daca raspunsul tau este negativ, rupe cateva secunde din timpul tau pretios, pentru ca ti-am explicat, mai jos, tot ce trebuie sa cunosti despre dezinfectantul de maini.

Ce este dezinfectantul de maini

Dezinfectantul de maini poate fi sub forma lichida, gel sau spuma. Scopul sau este acela de a elimina diversii agenti patogeni care se pot afla pe suprafata mainilor tale. Exista atat variante cu alcool cat si variante fara alcool, pentru persoanele cu maini extrem de sensibile. In general, sistemul medical apeleaza la dezinfectantii pe baza de alcool, acestia fiind preferati pentru puterea de a neutraliza virusii si bacteriile. Pentru a fi eficient, concentratia de alcool din dezinfectant trebuie sa se situeze undeva intre 60-90%. Mare atentie, deoarece contin alcool, dezinfectantii sunt extrem de inflamabili, deci nu trebuie utilizati sau depozitati in zone cu foc deschis.

In compozitia dezinfectantului intra, in general, o combinatie de alcool izopropilic si etanol, la care se mai pot adauga compusi precum glicerolul, care previne uscarea mainilor si diverse tipuri de parfum, care nu sunt recomandate, insa, pentru ca pot provoca reactii alergice. Versiunile fara alcool contin de obicei clorura de benzalconiu sau triclosan, dar sunt mai putin eficiente.

Casa Lebada a scos pe piata atat un gel igienizant de maini, cat si un igienizant spray pentru multiple suprafete. Ambele versiuni au in compozitie 70% alcool, ceea ce le face eficiente impotriva unei liste lungi de virusi si bacterii.

Cand si cum trebuie sa folosesc dezinfectant de maini

Desi peste tot este recomandat spalatul pe maini, te afli uneori in siuatii in care acest lucru nu este posibil. In schimb, e bine sa ai la indemana un gel igienizant de maini, pentru a le curata cand este necesar.

Multe studii au demonstrat ca dezinfectantii de maini functioneaza de minune in institutiile medicale, unde mainile intra constant in contact cu germeni. Cu toate acestea, s-a dovedit ca aceste solutii nu fac fata mainilor murdare in mod vizbil, de grasime, de exemplu, ale lucratorilor in domenii de activitate care implica mancare, sporturi sau munci agricole.

Dupa ce ai aplicat dezinfectantul pe maini, trebuie sa iti freci palmele intre ele 20 de secunde, pentru a acoperi fiecare zona, inclusiv cea dintre degete sau zona din jurul unghiilor. Trebuie sa permiti mainilor sa absoarba tot produsul si dezinfectantului sa se se usuce complet.

Poti folosi gelul igienizant de maini de la Casa Lebada inainte de a duce mana la fata sau inainte de a consuma produse alimentare, pentru a elimina riscul de a ingera bacterii.

Poate inlocui dezinfectantul spalatul pe maini?

Desi utilizarea dezinfectantului iti este mai la indemana uneori, spalatul pe maini nu trebuie sa fie neglijat. Apa si sapunul sunt singurele care elimina germenii de la nivelul palmelor si curata murdaria eficient. Spala-te pe maini de cate ori simti nevoie, fara a exagera, deoarece iti poti provoca leziuni la nivelul epidermei.

Dezinfectantul de maini nu trebuie sa inlocuiasca spalatul propriu zis. Pentru o igienizare completa il poti folosi dupa spalarea mainilor cu apa si sapun.

Atentie!

Au existat cazuri in care persoane au ingerat agenti dezinfectanti, crezand ca astfel vor fi protejati de boli. Gelul dezinfectant de maini, cat si restul produselor dezinfectante, nu sunt menite pentru consumul uman, putand provoca arsuri si leziuni ale organelor.

Gelul dezinfectant de maini este ideal pentru igienizarea si curatarea palmelor. Foloseste-l ori de cate ori este nevoie, dar ai grija sa nu exagerezi. Nu pierde din vedere faptul ca dezinfectantul nu inlocuieste spalatul pe maini.

Intra pe site si lasa Lebada sa iti recomande produsele perfecte pentru nevoile tale.

Cat de curata este de fapt o casa curata?
Etapele restaurarii mobilierului din lemn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MENIU

Cosul meu

Inchide

Avantajele unui cont

Discounturi la multe produse Fidelizarea clientului functie de numarul de comenzi Invitati la evenimentele noastre Mostre cadou Sfaturi Transport gratuit la comenzi de peste 200 RON Esti primul care va afla de reducerile din magazinul nostru

Cont nou

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Ai un cont existent?

Quickview

Close

Categories

Mai multe