fbpx

Lebada te invata – cum sa dezinfectezi in mod corect fructele si legumele

Statisticile estimeaza ca aproximativ 48 de milioane de oameni se imbolnavesc in fiecare an in urma consumului de fructe si legume contaminate. In ultimii ani, in Statele Unite ale Americii au fost descoperite boli produse de fructele si legumele nespalate, precum spanacul, pepenele galben, rosiile sau salata. Daca nu ti-ai dat inca seama, astazi vom vorbi despre cat de multa importanta trebuie sa acorzi alimentelor pe care le introduci in organism, pentru a te putea bucura doar de beneficiile pe care acestea le ofera. Lebada te invata astazi – cum sa dezinfectezi in mod corect fructele si legumele.

Cumpara local

Desi supermarketurile sunt mai aproape si mai usor accesibile in cazul in care ai nevoie de alimente, cel mai indicat este sa incerci ca, din cand in cand, sa te aprovizionezi de la o piata din apropiere. Mare parte din produsele achizitionate din piete provine din surse sigure, de la producatori locali. Fructele si legumele importate din tari precum Turcia sau Egipt sunt tratate cu diverse pesticide sau substante care sa le faca mai rezistente impotriva putrefactiei. Totodata, aceste substante ofera produselor un aspect lucios si estetic, pentru a putea atrage atentia cumparatorilor. Fructele si legumele provenite din surse sustenabile sunt de obicei crescute in mod organic, sunt pline de nutrienti si nu necesita o curatare la fel de minutioasa precum cele importate.

Spala fructele si legumele

Dupa ce ajungi acasa de la cumparaturi, vine etapa importanta, in care trebuie sa te ocupi de curatarea acestora. Scoate toate cele cumparate si gandeste-te la modul in care le vei utiliza. Fructele cu coaja tare, precum portocalele sau lamaile pot fi lasate intr-un vas cu apa si otet. Legumele cu frunze, precum salata, spanacul sau patrunjelul pot fi spalate chiar inainte de consum, pentru a se putea pastra proaspete. Fructele care au un termen de valabilitate mai scurt, precum capsunile, pot, la fel, sa fie spalate inainte de consum. Iti recomandam sa utilizezi Solutia Curatare si Detoxifiere Fructe si Legume, de la Casa Lebada. Aceasta este o solutie naturala, pe care o poti folosi pentru curatarea fructelor si legumelor si eliminarea impuritatilor, fara a lasa reziduuri sau gust ulterior. Pulverizeaza produsul peste fructele si legumele dorite, lasa sa actioneze cateva minute si apoi clateste cu apa curata. O poti achizitiona acum de pe site-ul nostru.

Depoziteaza corect

Nu aseza pur si simplu alimentele in frigider. Daca nu stiai, mancarea trebuie pusa in frigider in functie de specific. Produsele perisabile, precum lactatele, iaurturile si branzeturile trebuie puse pe raftul superior, mancarurile gatite pe rafturile din mijloc, carnea cruda si pestele pe raftul inferior, iar fructele, legumele si salatele trebuie pastrate cat mai jos posibil, in pungi sigilate sau in caserole. Acestea vor fi spalate de fiecare data inainte de cosum.

Nu uita ca este extrem de important sa speli si sa dezinfectezi fructele si legumele inainte de a le consuma. Asigura-te ca folosesti solutii speciale, ca setezi o temperatura de 0-5 grade Celsius in frigider si ca ambalezi in mod corect alimentele.

Sapunul Lichid Antibacterian Avizat – aliatul tau in anotimpul rece
De ce sa utilizezi produse cu efect virulicid?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MENIU

Cosul meu

Inchide

Avantajele unui cont

Discounturi la multe produse Fidelizarea clientului functie de numarul de comenzi Invitati la evenimentele noastre Mostre cadou Sfaturi Transport gratuit la comenzi de peste 200 RON Esti primul care va afla de reducerile din magazinul nostru

Cont nou

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Ai un cont existent?

Quickview

Close

Categories

Mai multe